15 Aralık 2014 Pazartesi

İŞTE BENİM ZEKİ MÜREN





Her şeyden önce belirtmeliyim ki Yapı Kredi Yayınları harika bir eser yayınlamış. Klasik söylemlerle devam edecek olursak, tam arşivlik bir eser. Zeki Müren'i bir kitaba sığdırmak bence mümkün değil ama bu kadar güzel resimlerle, küçük notlarla ve ilginç konularla anlatabilmek önemli bir iş.

Bir Bursalı olarak Zeki Müren'in yeri bizde her zaman farklıdır. Cenazesinde o büyük kalabalığı dün gibi hatırlıyorum. Büyüklerimiz, ne kadar büyük bir sanatçı olduğunu anlatır dururlardı. Bursa'da gittiğiniz herhangi bir kafede, çay bahçesinde Zeki Müren'in eşsiz sesini duymanız an meselesidir. Hala Bursa'yla yaşar Zeki Müren. Bursa'nın o güzel atmosferine yakışır, ona renk katmaya devam eder.

Kitapta gençliğinden itibaren adım adım hayatının bütün evrelerine değinilmiş. Ne kadar renkli, işini ne kadar değer vererek ve hakkını vererek yaptığına dair bir sürü kanıt bulabilirsiniz. Özellikle dikkatimi çeken bölümlerden biri ; "Niçin Mini ve Maksi Etek Giydim" başlıklı bir yazısı. Ben ikna edici buldum açıkçası. Neden Paşa lakabı aldığından tutunda, elbiselerine ve sahne dekorlarına verdiği ilginç isimlerin hikayelerine kadar bir çok renkli bölümü zevkle okuyacağınızı ve içindeki fotoğraflara her defasında ayrı ayrı şaşıracağınızı düşünüyorum

Zeki Müren gerçekten bir Sanat Güneşi. Son olarak yakın bir zamanda rastladığım kısa bir videoyu da paylaşmak istedim. Eğer daha önce izlemediyseniz, Türkçeye ve diline ne kadar hakim olduğunu bir kez daha görebilir ve ne kadar zarif bir insan olduğuna bir kez daha şahit olabilirsiniz.


2 yorum: